Ga terug
–+ servings
Pastasalade met groene groenten en kruiden. Een heerlijke vegetarische pasta vol met groene groenten en lekkere groene verse kruiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr broccoli
  • 100 gr peultjes
  • 50 gr zeekraal
  • 1 mini komkommer
  • 1 avocado
  • 1 lente-ui
  • 100 gr pasta*
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el pistachenoten
  • 15 gr groene kruiden**
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Dressing: hak de blaadjes groene kruiden fijn in een keukenmachine. Giet dan de olijfolie en citroensap erbij en meng dit tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, maak de peultjes schoon en snijd de grote doormidden en maak de zeekraal schoon en verwijder de harde uiteinden.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het in kleine blokjes. Snijd de komkommer in plakjes en de lente-ui in dunne ringen.
  • Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de laatste twee minuten de broccoli roosjes toe en laat dit meekoken.
  • En voeg de laatste minuut de peultjes en zeekraal bij de pasta en laat dit even meekoken. Giet dan alles af en spoel af onder de koude kraan.
  • Doe de gekookte pasta en groenten in een grote kom samen met de rest van de groenten. Meng er dan de groene kruidendressing door.
  • Bestrooi met de pistachenoten en pompoenpitten.