Pastasalade met aubergine en sucuk. Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades
Keuken Midden Oosten
- 1 grote aubergine
- 1 rode paprika
- ½ ingelegde citroen**
- 125 gr fetakaas
- 150 gr sucuk*
- 1 tl ras-el-hanout
- ½ tl (gerookte) paprikapoeder
- 250 gr pasta
- 1 bosje verse koriander
- olijfolie
- peper en zout
Snijd de aubergine en paprika in dunne repen. Snijd de schil van de ingelegde citroen in kleine stukjes. Snijd de fetakaas en sucuk in blokjes.
Bak de aubergine met de ras-el-hanout kruiden in olijfolie tot deze goudbruin en zacht is, laat dit afkoelen.
Bak de paprika met paprikapoeder ongeveer 5 minuten in olijfolie en laat afkoelen.
Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet dan af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Doe de pasta in een grote schaal en roer er een flinke scheut goede olijfolie door heen.
Meng alle overige ingrediënten door de pasta. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveer de salade niet te koud!