Ga terug
+ servings
Pastasalade met aubergine en sucuk. Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ ingelegde citroen**
  • 125 gr fetakaas
  • 150 gr sucuk*
  • 1 tl ras-el-hanout
  • ½ tl (gerookte) paprikapoeder
  • 250 gr pasta
  • 1 bosje verse koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de aubergine en paprika in dunne repen. Snijd de schil van de ingelegde citroen in kleine stukjes. Snijd de fetakaas en sucuk in blokjes.
  • Bak de aubergine met de ras-el-hanout kruiden in olijfolie tot deze goudbruin en zacht is, laat dit afkoelen.
  • Bak de paprika met paprikapoeder ongeveer 5 minuten in olijfolie en laat afkoelen.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet dan af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Doe de pasta in een grote schaal en roer er een flinke scheut goede olijfolie door heen.
  • Meng alle overige ingrediënten door de pasta. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Serveer de salade niet te koud!