Pasta met vegetarisch gehakt en tomatensaus. Een heerlijke vegetarische pasta waarbij je het vlees absoluut niet gaat missen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 250 gr farfalle
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr paddenstoeltjes
- 300 gr vegetarisch gehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
- 300 ml tomatensaus
- 100 ml room
- 1 bosje basilicum
Kook de pasta met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af, maar houd wat kookvocht achter.
Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes, rasp de knoflook en borstel de paddenstoelen schoon.
Bak in een scheut olijfolie de ui en de paprika, voeg dan de knoflook en paddenstoeltjes toe en bak even mee. Schep uit de pan en zet dit even apart.
Bak in dezelfde pan het gehakt rul op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en meng dit goed door het gehakt.
Meng nu de gebakken groenten door het gehakt en doe de tomatensaus en room erbij. Laat dit even pruttelen tot de saus iets is ingekookt.
Doe de gekookte pasta erbij en roer dit erdoor. Mocht de saus te dik zijn/worden meng er dan wat kookvocht van de pasta door.
Serveer de pasta in diepe borden met eventueel wat verse basilicumblaadjes erop.