Pasta met uien en paddenstoelen. Dit eenpansgerecht van pasta met uien en paddenstoelen is rijk en romig, met zoete gekarameliseerde uien en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 3 uien
- 6 teentjes zwarte knoflook*
- 400 gr shiitake
- olijfolie
- 1 el verse tijmblaadjes
- 100 ml droge witte wijn
- 600 ml paddenstoelenbouillon
- 250 gr schelpjespasta
- peper en zout
Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen en snijd of scheur in stukken of plakjes.
Verhit een scheut olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg als de uien en een flinke snuf zout toe.
Bak dit, onder regelmatig roeren, tot het diep gekaramelliseerd is. Dit duur ongeveer 25-30 minuten, neem er de tijd voor.
Voeg de knoflook, champignons en tijm toe. Bak gedurende 3-4 minuten of tot de champignons zacht beginnen te worden.
Voeg de wijn toe om de pan te blussen en laat dit nog pruttelen 2-3 minuten, tot de wijn verdampt is. Giet dan de bouillon erbij.
Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook 10-15 minuten of tot het beetgaar is. (Houd er rekening mee dat andere pastavormen verschillende kooktijden hebben).
Mocht het te droog koken, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Zet het vuur uit en laat nog even staan. Serveer warm.