Ga terug
+ servings
Pasta met snijbiet en balletjes. Ik zag prachtig gekleurde snijbiet bij mijn groenteboer liggen en heb gelijk een bos gekocht en deze lekkere pasta gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bos snijbiet
  • 6 Italiaanse braadworstjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr pasta
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de stengels van de snijbiet in kleine stukjes en snijd het blad niet te fijn. Spoel de steeltjes en het blad apart schoon in koud water en slinger het droog in een slacentrifuge.
  • Druk het vlees uit het omhulsel van de worstjes en vorm daar balletjes van.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
  • Bak de worstballetjes in een wok of hapjespan in een scheutje olijfolie rondom goudbruin op hoog vuur. Schep ze dan uit de pan.
  • Bak in diezelfde pan eerst de gesneden steeltjes van de snijbiet in ongeveer 2 minuten. Voeg dan het blad, knoflook en chilivlokken toe en bak dit ook een paar minuutjes.
  • Voeg de balletjes en de gekookte pasta toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Serveer de pasta en diep borden en rasp er Parmezaanse kaas op.