Pasta met savooiekool en salami. Heerlijke pasta gemaakt met een kool die in het seizoen is. De salami geeft dit gerecht extra smaak en pit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
- 250 gr verse pappardelle
- 150 gr salami
- ½ savooiekool
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten
Snijd de salami in dunne plakjes. Snijd de savooiekool in parten, verwijder de harde kern en snijd het in kleine stukken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Kook de pasta in water met ruim zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af, maar vang het kookvocht op.
Bak in een grote hapjespan met een eetlepel olie van de zongedroogde tomaatjes de plakjes salami goudbruin. Schep ze dan uit de pan en zet even apart.
Bak in dezelfde pan in de salami olie de savooiekool tot het iets geslonken is. Voeg dan de zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe en bak dit ook mee.
Meng de gebakken salami erdoor en voeg dan de gekookte pasta toe. Meng alles door elkaar en voeg een half kopje kookvocht toe, zodat de pasta niet te droog is.
Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg nog wat water toe als het te droog lijkt.
Serveer de pasta in diepe borden, bestrooi met pijnboompitjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.