Pasta met paddenstoelen en Marsala. Deze vegetarische pasta met paddenstoelen en Marsala wijn is snel klaar en heeft ontzettend veel smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 500 gr paddenstoelenmix
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 200 gr pasta
- olijfolie
- 60 ml Marsala*
- 100 ml paddenstoelenbouillon
- 1 el roomboter
- 25 gr hazelnoten
- 4 takken peterselie
Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grote exemplaren in stukken.
Hak de knoflook fijn en rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water.
Bak de paddenstoelen in een grote pan op hoog vuur in een scheutje olijfolie goudbruin. Voeg dan de knoflook en tijm toe en bak dit even mee.
Giet de Marsala erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de bouillon toe en laat dit iets inkoken. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Doe als laatste een klontje boter erbij en meng dit erdoor.
Giet de pasta af en schep dit door de paddenstoelen.
Garneer met gehakte hazelnoten en peterselieblaadjes.