Pasta met mosselen en nduja. Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Maak deze mosselen met een pittige saus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 1 kg mosselen
- 250 gr verse tagliatelle
- olijfolie
- 1 ui
- 1 el nduja*
- 150 ml witte wijn
- 100 gr tomaatjes
- peper en zout
- 1 bosje peterselie
Maak de mosselen schoon zoals hierboven beschreven.
Snipper de ui en hak het peterselieblad fijn.
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit in een grote kook- of mosselpan de ui aan in een scheut olijfolie. Voeg de nduja toe en bak dit nog even mee. Schenk dan de wijn erbij en breng aan de kook.
Doe dan de schoongemaakte mosselen en tomaatjes erbij en kook dit ongeveer 3-5 minuten op hoog vuur of tot de mosselen open staan. Schud de pan af en toe.
Giet de pasta af en voeg dit bij de mosselen.
Schep de pasta op de borden en verdeel de saus met mosselen erover.
Bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie.