Ga terug
+ servings
Pasta met makreel, artisjok en spinazie. Een simpel en snel te maken pasta met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr verse lasagne
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr gerookte makreel
  • 2 potjes (à 180 gr) gegrilde artisjok
  • ½ citroen
  • 150 gr verse roomkaas
  • peper en zout
  • 200 gr baby spinazie
  • 100 gr erwtjes
  • 4 takken dille
  • 2 el pijnboompitten

Instructies
 

  • Snijd de lasagnevellen in de lengte doormidden. Hak de knoflook fijn en breek de makreel in stukken.
  • Laat de artisjokken uitlekken in een zeef, maar vang de olie op in een grote hapjespan.
  • Hak de dille blaadjes fijn, maar houd wat takjes achter.
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers het dan uit. Meng de rasp en sap met de verse roomkaas. Voeg lekker veel peper en een beetje zout hieraan toe.
  • Kook de lasagne in een paar minuten gaar in kokend water met zout. Giet dan af, maar vang een kopje kookvocht op.
  • Roerbak de spinazie met de knoflook in een grote pan in de artisjokolie. Roer de verse roomkaas met citroen er dan door.
  • Meng de artisjokstukken, bevroren erwtjes, stukjes makreel, gehakte dille en de gekookte pasta erdoor. Als de saus te dik is, meng er dan wat pasta kookvocht doorheen.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta op de borden en garneer met dilletakjes en pistachenoten.