Ga terug
–+ servings
Pasta met courgette, paddenstoelen en worst. Als je gek bent op pasta, courgette en droge worst, dan is dit een heerlijk recept voor jou!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pasta
  • 1 droge worst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 gr verse basilicum

Instructies
 

  • Snijd de worst in dunne plakjes. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook de pasta in een pan met zout water volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het dan af (houd een kop kookvocht achter).
  • Verhit een grote koekenpan en bak hierin de plakjes worst, voeg dan de ui en knoflook toe en bak dit even mee.
  • Doe nu de courgettes en paddenstoelen erbij en bak dit gaar. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Meng nu de pasta en een beetje kookvocht erdoor en laat nog even pruttelen.
  • Breng de pasta eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Garneer met gehakte basilicumblaadjes.