Ga terug
+ servings
Pasta met courgette, makreel en basilicum. Een heerlijke zomerse pasta met gegrilde courgette, makreel en verse basilicum.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pasta
  • 200 gr gerookte makreelfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 80 gr sultana's
  • 5 takken basilicum
  • ½ citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking in gezouten water. Giet dan af, maar bewaar een kopje met het kookvocht.
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en de courgette in plakken van een ½ centimeter.
  • Bak in een grote bakpan in een flinke scheut olijfolie de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak dit tot de plakken goudbruin en zacht zijn. Voeg de chilivlokken toe.
  • Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilets en breek de filets in stukken. En voeg dit met de sultana’s toe aan de courgette.
  • Giet de pasta af en doe de pasta in de pan van de courgette. Giet de helft van het kopje vocht erbij en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Als het te droog lijkt, voeg je nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng als laatste de basilicumblaadjes erdoor en rasp de citroen erboven.