Pasta alla Norma. Pasta alla Norma is een pastagerecht uit de Siciliaanse keuken. Het wordt origineel gemaakt met tomaten, gebakken aubergine en basilicum.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 2 aubergines
- 2 tenen knoflook
- 200 gr cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- olijfolie
- zout
- 4 takjes verse tijm
- 300 gr pasta
- 1 tl suiker
- 1 bosje basilicum
- peper
- Parmezaanse kaas, geraspt
Snijd de aubergines in blokjes gesneden, de knoflook in dunne repen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in dunne halveringen.
Leg de blokjes aubergine in een schaal en giet daar wat olijfolie over, voeg de takjes tijm en zout toe en laat 10 minuten marineren.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bak dan in een grote antiaanbakpan de ui en knoflook tot de ui zacht is en voeg de blokjes aubergine toe en bak deze tot ze lichtbruin en zacht zijn.
Voeg de tomaatjes, suiker en blaadjes basilicum toe en bak dit ongeveer 5-7 minuten.
Giet de pasta af* en doe dit bij de aubergines in de pan, meng alles goed en verdeel de pasta over de borden.
Rasp er wat Parmezaanse kaas over.