Ga terug
–+ servings
Pasta Alfredo met kip. Een heerlijke tagliatelle met de bekende Amerikaanse romige kaassaus Alfredo en pulled kip, dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 el oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr tagliatelle
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 100 ml room
  • 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de kipfilets in de bouillon met de paprikapoeder, geraspte knoflook, oregano en peper in 15-20 minuten gaar op laag vuur. Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar.
  • Dit kan je al een dag of avond van tevoren doen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook kort aan. Voeg de pulled kip toe en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout, volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af (maar vang een kopje pastawater op).
  • Voeg de room en Parmezaanse kaas toe in de pan met pulled kip en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de gekookte pasta erbij en meng dit er goed door.
  • Is de saus te dik, voeg dan wat pasta kookvocht toe.
  • Schep de pasta op twee borden en rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met wat oregano.