Ga terug
+ servings
Deze passievruchten-ijstaart is een frisse en romige traktatie die je met maar een paar ingrediënten maakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 8

Equipment

  • cakeblik 30x12 cm
  • bakpapier of plastic huishoudfolie

Ingrediënten
  

  • 600 ml slagroom
  • 1 blikje 400 gr gecondenseerde melk
  • 8 passievruchten + extra
  • 4 el Limoncello
  • 125 gr meringues

Instructies
 

  • Bekleed de cakevorm met huishoudfolie of bakpapier en laat de zijkanten van de vorm ruim overhangen zodat je de bovenkant later kunt afdekken.
  • Klop je de slagroom met de gecondenseerde melk niet stijf in een grote kom.
  • Voeg het vruchtvlees, de pitjes en het sap van de passievrucht toe, gevolgd door de likeur en spatel dit er voorzicht door.
  • Breek de meringue-nestjes in stukken en spatel dit ook voorzichtig door het mengsel.
  • Schep het mengsel voorzichtig in de beklede cakevorm en druk het aan zodat er geen luchtbellen ontstaan. Dek de cakevorm af met de overhangende plasticfolie. Wikkel de vorm vervolgens in een tweede vel plasticfolie en zet het een nacht in de vriezer.
  • Als je klaar bent om te serveren, haal je het ijs uit de vriezer, verwijder je de buitenste laag huishoudfolie, til je de ijstaart eruit en zet je hem op een plank voordat je hem helemaal uitpakt. Snijd het in plakken; als je de taart niet in één keer wilt opeten, wikkel je de overgebleven taart in en leg je hem terug in de vriezer.
  • Garneer eventueel nog met wat passievruchten of vruchtvlees ervan.