Ga terug
+ servings
Parfait met duindoornbes. Heerlijk ijs gemaakt met duindoornbessiroop wat ik op Terschelling had gekocht. Maak dit voor een speciaal etentje thuis.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur 15 minuten
Totale tijd 5 uur 30 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 ml duindoornbes siroop
  • 400 ml slagroom
  • ¼ tl 5-spices
  • 300 gr gecondenseerde melk
  • 2 el (honing)rum

Topping

  • 100 gr blauwe bessen
  • 3 el duindoornbes siroop

Instructies
 

  • Doe de duindoornbes siroop in een pannetje en kook dit voor een derde in. Laat goed afkoelen.
  • Klop de slagroom met de 5-spices stijf in een grote kom. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en klopt dit nog even mee.
  • Meng nu de honingrum erdoor. Spatel als laatste de duindoornbes siroop erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.
  • Giet het mengsel in een cakeblik voorzien van huishoudfolie, sluit dit goed en leg het in de vriezer. Na ongeveer 5 uur heb je een heerlijke parfait.
  • Haal het 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en snijd het in plakken. Meng de blauwe bessen met de duindoornbes siroop en serveer dit erbij.