Parfait met duindoornbes. Heerlijk ijs gemaakt met duindoornbessiroop wat ik op Terschelling had gekocht. Maak dit voor een speciaal etentje thuis.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 5 uur uur 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 150 ml duindoornbes siroop
- 400 ml slagroom
- ¼ tl 5-spices
- 300 gr gecondenseerde melk
- 2 el (honing)rum
Topping
- 100 gr blauwe bessen
- 3 el duindoornbes siroop
Doe de duindoornbes siroop in een pannetje en kook dit voor een derde in. Laat goed afkoelen.
Klop de slagroom met de 5-spices stijf in een grote kom. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en klopt dit nog even mee.
Meng nu de honingrum erdoor. Spatel als laatste de duindoornbes siroop erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.
Giet het mengsel in een cakeblik voorzien van huishoudfolie, sluit dit goed en leg het in de vriezer. Na ongeveer 5 uur heb je een heerlijke parfait.
Haal het 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en snijd het in plakken. Meng de blauwe bessen met de duindoornbes siroop en serveer dit erbij.