Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden. Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 500 gr parelcouscous
- 1 ingelegde citroen
- 5 takken dille
- 5 takken koriander
- 5 takken peterselie
- 25 gr munt
- 300 gr rookkaas
- 50 gr berberis (zuurbes)
- 50 gr blanke rozijnen
- 50 gr pistache noten
- peper en zout
- olijfolie
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en spoel af met koud water, laat uitlekken met een beetje olijfolie erdoor.
Snijd de ingelegde citroen en kwarten en verwijder het vruchtvlees (dit gebruik je niet). Snijd de schil in hele kleine stukjes.
Haal alle blaadjes van de kruiden en hak dit fijn.
Snijd de rookkaas in kleine blokjes.
Meng in een grote schaal de couscous met alle ingrediënten en voeg een scheutje olijfolie en vocht van de ingelegde citroenen erbij. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.