Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm. Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is. Je kunt het lauwwarm of koud eten en die zalm erbij is zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vis
Keuken Nederlands
- 150 gr parelcouscous
- 250 gr mini paprika’s
- 250 gr mini komkommers
- 1 warmgerookte zalmfilet
- peper en zout
Dressing
- 4 takken dille
- 5 takken peterselie
- ½ teentje knoflook
- 6 el olijfolie
- 3 el appelciderazijn
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de paprikaatjes en komkommertjes schoon. Verwijder het topje en de zaadjes van de paprika’s. Snijd de komkommers in stukken van ongeveer dezelfde maat als de paprika’s.
Verhit 2 el olie in een gietijzeren- of grillpan op hoog vuur. Bak de paprika’s en komkommerstukken in ongeveer 5 minuten rondom aan.
Hak ondertussen de dille- en peterselieblaadjes fijn en doe dit in een kom. Meng de rest van de ingrediënten voor de dressing erbij en breng op smaak met peper en zout.
Meng de geroosterde groenten door de dressing en schep dit op de borden. Lepel de parelcouscous erbij. Breek de zalm in stukken en verdeel dit over de salade.