Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok. Courgettes hebben van zichzelf weinig smaak, maar als je ze grilt krijgen ze extra smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 2 courgettes
- olijfolie
- 200 gr parelcouscous
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 4 takjes tijm, blaadjes ervan
- 1 glas 295 gr)artisjokharten, uitgelekt
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 6 takken peterselie, blaadjes ervan
- 2 tl gezouten kappertjes
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- peper udm
Was de courgettes, snijd ze doormidden en in plakken van een 1/2 cm en grill deze in een (grill)pan. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak in een flinke scheut olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg de tijm, artisjok en erwten erbij. Giet de couscous af en giet deze ook in de pan en meng alles. Zet het vuur laag.
Meng als laatste de courgette erdoor. Breng op smaak met flink wat peper uit de molen.
Hak de peterselieblaadjes grof en strooi dit en de kappertjes over het gerecht. Rasp nog wat citroen erover en pers wat sap erover.
Serveer direct.