Parelcouscous en linzensalade met falafel. Deze gezonde parelcouscous en linzensalade met falafel kan je koud eten op warme dagen en warm op koude dagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 50 gr parelcouscous
- 160 gr gekookte linzen
- 1 wortel
- 4 radijsjes
- 4 takken koriander
- 25 gr hazelnoten
- 4 el gedroogde cranberries
- 2 el pompoenpitten
- ¼ ingemaakte rode ui*
- 100 gr veldsla
- 200 gr falafel
- olijfolie
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 passievrucht
- peper en zout
Dressing: Meng de olijfolie met de granaatappelmelasse en het sap en vruchtvlees van de passievrucht. Breng het op smaak met peper en zout.
Kook de parelcouscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel dan af onder de koude kraan en laat afkoelen. Doe het dan in een grote kom.
Giet de linzen af, spoel ze af onder de koude kraan, laat uitlekken en doe dit dan bij de parelcouscous in de kom.
Snijd de wortel in de lengte in dunne linten met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Hak de koriander en walnoten grof en doe alles in de kom.
Meng ook de gedroogde cranberries, pompoenpitten, ingelegde rode ui en veldsla door de salade.
Bak ondertussen de falafel in een beetje olijfolie in een antiaanbakpan.
Schep de salade in kommen of op borden en serveer de falafel erop.