Pappardelle met zeevruchten en roomsaus. Een gemakkelijke, snelle en heerlijke pasta met zeevruchtensaus die perfect is voor de zomer!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 250 gr pappardelle
- 25 gr roomboter
- 3 teentjes knoflook
- 450 gr zeevruchten*
- ½ glas witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 100 ml room
- peper en zout
Kook de pappardelle beetgaar in een grote pan met gezouten water op hoog vuur.
Zet vervolgens een grote bak- of hapjespan op middelhoog vuur.
Voeg de boter toe aan de pan. Eenmaal gesmolten, voeg je de knoflook, ½ theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper toe. Bak dit gedurende 2 minuten.
Voeg de (ontdooide) zeevruchten toe aan de boter en knoflook. Bak dit gedurende een minuutje.
Giet de wijn erbij en laat dit iets inkoken. Meng dan de tomatenpuree erdoor en breng aan de kook om de saus in te dikken. Meng als laatste de room erdoor.
Giet de pappardelle af en meng dit in de pan door de zeevruchtensaus.
Laat de pasta en saus samen nog 2-4 minuten koken.
Zet het vuur uit. Proef daarna en voeg eventueel nog zout en/of peper toe.
Serveer direct.