Pappardelle met raapstelen en groene asperges. Raapstelen is het jonge blad van de meiknol. Zeg je raapstelen, dan zeg je voorjaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 bos groene asperges
- 1 bosje raapstelen
- 250 gr pappardelle
- 100 gr erwten
- 1 citroen
- 50 gr dille, fijn gesneden
- 40 gr pijnboompitjes
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Maak eerst de pesto: doe alle ingrediënten in een blender en meng met een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge pesto.
Breek de harde uiteinden van de asperges af. Snijd de asperges in de lengte doormidden en snijd de helften dan doormidden.
Blancheer de asperges 2 minuten in gezouten water. Giet dan af.
Spoel de raapstelen schoon en laat het blad goed uitlekken (kleine blaadjes achterhouden).
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar houd 1 glas kookwater achter.
Zet ondertussen een wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie in. Doe er de asperges en raapstelen in en roerbak deze ongeveer een half minuutje.
Voeg de erwten en 3 flinke eetlepels van de pesto toe en schep dan voorzichtig de pasta en erdoor.
---
Verdeel de pasta over de borden, strooi er nog een blaadjes raapstelen en dille over en lepel eventueel nog wat pesto erop. Rasp als laatste de citroen erover.