Pappardelle met courgettelinten. Ben jij ook zo gek op pasta? Maak dan pappardelle met courgettelinten, snel te bereiden en helemaal niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 250 gr verse pappardelle
- 2 courgettes
- zout
Pesto
- 80 gr hazelnoten
- 20 gr basilicum
- 20 gr rucola sla
- 50 gr oude kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Pesto: rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Als ze een beetje beginnen te kleuren, schep je ze uit de pan en laat ze afkoelen. Hak ze dan grof.
Houdt de helft van de noten achter voor garnering. Pluk wat kleine blaadjes basilicum van de takken en houd dit - samen met kleine blaadjes rucola - achter voor garnering.
Mix in een keukenmachine (of vijzel) de helft van de hazelnoten, basilicum, rucola, oude kaas, knoflook en een flinke scheut olie tot een pesto.
Als het te 'droog' lijkt, giet er dan nog wat olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
Spoel de courgettes schoon en dep ze droog. Snijd ze met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline in de lengte in dunne repen.
Zet een pan op met ruim gezouten water en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee met de pasta.
Giet de pasta met courgette dan af. Doe drie flinke eetlepels van de pesto in de kookpan en meng daar voorzichtig de pasta met courgettelinten door heen.
Schep de pasta met courgette op de borden. Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum, rucola en hazelnoten. Lepel er eventueel nog wat pesto op.