Pappardelle met asperges en daslookpesto. Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk. Lekker met daslook uit eigen tuin.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 250 gr pappardelle
- 400 gr groene asperges
- 400 gr witte asperges
- 4 verse eieren
- 4 el azijn
Pesto
- 100 gr daslook
- 1 teentje knoflook
- 70 gr walnoten
- 70 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl citroenrasp
- 2-3 dl olijfolie
- peper en zout
Maak eerst de pesto. Spoel de daslookblaadjes schoon in een bak met water en laat ze dan uitlekken in een vergiet. Dep ze eventueel nog droog met keukenpapier.
Hak de blaadjes grof en doe ze in je keukenmachine. Doe de knoflook, noten, kaas en citroenrasp erbij en pulseer dit fijn.
Voeg dan zoveel olie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout en lepel de pesto in een gesteriliseerd weckpotje.
Pocheer de eieren* zoals hierboven omschreven.
Schil de asperges en breek de harde uiteinden van de asperges af. Snijd de kopjes eraf.
Schaaf met een dunschiller de asperges in de lengte in dunne plakken.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook halverwege de aspergekopjes en de laatste minuut de slierten mee met de pasta.
Giet af maar houd 1 glas kookwater achter.
Verwarm in dezelfde pan de helft van de pesto en schep dan voorzichtig de pasta en erdoor.
Meng alles goed door, mocht het te droog worden giet er dan wat kookvocht toe.
---
Verdeel de pasta over de borden en leg er een gepocheerd ei op.