Ga terug
+ servings
Pannenkoeken plank. Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit op een speciale dag of in een lang weekend.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gr (volkoren) bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 250 gr kwark
  • 3 el zonnebloemolie
  • evt. melk

Instructies
 

  • Begin met het schoonspoelen en snijden van het fruit. Vul bakjes met andere ingrediënten zoals de jam, roomkaas, chocopasta, chocodrops, stroop, etc. Zet alles alvast op de plank.
  • Bak het ontbijtspek uit en maak de scrambled eggs*.
  • Pancakes: Klop in een kom de eiwitten met de vanillesuiker en zout luchtig.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, kwark en olie toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar.
  • Het wordt een dik beslag, als je het te dik vindt, meng er dan wat melk door.
  • Verwarm een platte antiaanbakpan (of pannenkoekenpan) op middelhoog vuur.
  • Schep een eetlepel beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 minuut). Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere tegelijkertijd bakken.
  • Draai het pannenkoekje (of pannenkoekjes) om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut.
  • Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
  • Leg de pannenkoekjes op de plank bij de rest en serveer direct.