Pakora's van vergeten groenten. Pakora is een Indiase groentebeignet gemaakt van groenten door een beslagje en dan gefrituurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Indiaas
- 300 gr pastinaak
- 300 gr meiknol
- 300 gr peterseliewortel
- 1 rode ui
- 6 takken koriander
- 600 ml plantaardige olie
- 150 gr bloem
- 1 el garam masala
- 1 el chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- peper en zout
- 300 ml bier
Schil de pastinaak, meiknol en peterselie en rasp ze dan (grof) met een blokrasp of in een keukenmachine. Snijd de rode ui in dunne ringen en hak de koriander fijn.
Meng in een grote schaal bloem met garam masala, chilipoeder, komijn, peper en zout.
Giet er zoveel bier bij tot je een niet te dik beslag hebt.
Meng de groente en de verse koriander door het beslag.
Laat het beslag ongeveer 5 minuten staan op een koele plaats.
Verwarm de olie in een braadpan met zware bodem zo heet, dat een druppel beslag erin sist en snel bovendrijft.
Frituur de beignets in (1 eetlepel) porties ongeveer 3 minuten tot ze rondom goudbruin zijn.
Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze direct en zo warm mogelijk.