Ga terug
–+ servings
Paddenstoelen roomsaus. De lekkerste sauzen maak je zelf zonder pakjes en zakjes. Deze roomsaus met heel veel paddenstoelen erin moet je proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Sauzen/Dips, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 bouillonblokje*
  • 250 ml room
  • 2 el roomboter
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of scheur ze in stukken.
  • Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan op hoog vuur goudbruin in een klont roomboter.
  • Voeg nu de knoflook en tijm toe en bak dit nog even mee. Giet de room erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer dit er goed door.
  • Laat de saus op middelhoog vuur een beetje inkoken. Mocht het te dik geworden zijn, voeg dan wat heet water toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.