Ga terug
–+ personen
Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice. Misschien heb je wel eens paarse zoete aardappelen zien liggen bij jouw groenteboer. Koop ze dan en maak deze soep.
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg paarse zoete aardappelen
  • 1-2 tl 5-spice kruiden
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr beukenzwammetjes
  • kokosolie
  • 1 tl 5-spice
  • peper en zout
  • koriander

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 centimeter.
  • Verhit een eetlepel kokosolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook aan met de 5-spice. Voeg de aardappelblokjes toe bak dit even mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur dan lager, een deksel op de pan en laat ongeveer 12-14 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.
  • Zet het vuur dan uit en voeg een groot deel van de kokosmelk toe. Mix het tot een gladde soep met een staafmixer of in een blender.
  • Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat 5- spice, peper en/of zout toe.
  • Mocht de soep te dik zijn naar jouw zin, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
  • Snijd ondertussen de beukenzwammetjes van de bodem. Roerbak ze in een hete pan met een eetlepel kokosolie en voeg de 5-spice, peper en zout toe.
  • Serveer de soep in kommen en lepel er nog een beetje kokosmelk op. Top het af met de beukenzwammetjes en gehakte korianderblaadjes.