Paarse zoete aardappel en rode koolsoep. Deze soep is niet alleen heel erg lekker, hij ziet er ook nog eens prachtig uit..
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 500 gr truffel aardappelen
- 1 kleine rode kool
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 ltr groentebouillon
- peper en zout
Erop
- 6 tl zure room
- 6 tl chutney
- 2 takken peterselie
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd de kool in hele dunne repen.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een soeppan met een scheutje olie.
Voeg de aardappelen, rode kool en paprikapoeder toe en bak dit nog even mee.
Doe nu de bouillon erbij en breng aan de kook.
Als het kookt zet het vuur middelhoog, leg een pan op de deksel en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep in een blender of met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
Schenk de soep in kommen en garneer met een beetje zure room, chutney en peterselie.