Ga terug
–+ servings
Paarse wortelsoep.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 5 takken koriander
  • zonnebloemolie
  • 1 kg paarse wortelen
  • 750 ml groentebouillon
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 limoen, rasp en sap ervan

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui en de knoflook. Schil de verse gember en rasp dit. Snijd de rode peper in stukjes. Haal de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn.
  • Verhit een scheut olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, rode peper en gehakte koriandersteeltjes op middelhoog vuur.
  • Schil de wortels en rasp deze in je keukenmachine. Doe dit in de pan en bak nog even mee.
  • Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Doe de limoenblaadjes in de pan, zet het vuur zachter en laat ongeveer 10-15 minuten koken met de deksel op de pan tot de wortelrasp zacht geworden is.
  • Zet het vuur uit, haal de limoenblaadjes eruit en pureer de soep in je blender of met een staafmixer. Voeg nu 3/4 deel van het blikje kokosmelk en de limoenrasp en sap toe. Roer goed door.
  • Proef of de soep op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Lepel de soep in kommen, giet er nog een beetje kokosmelk over en serveer met een wat geraspte wortel en een paar blaadjes koriander.