Ovenschotel met gekonfijte eendenbout. Deze Franse Parmentier de confit de canard is een heerlijke en stevige kost voor op een koude dag.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
- 400 gr aardappelen
- 50 ml warme melk
- 1 klont roomboter
- 2 gekonfijte eendenbouten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 25 ml rode wijn
- 25 ml kippenbouillon
- peper en zout
- 2 el paneermeel
- 3 takken peterselie
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gaar in een pan met water en zout.
Giet ze dan af en doe ze terug in de pan.
Pureer de aardappelen en maak er een puree van met de melk en klont roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het vet en vel van de eendenbouten, haal het vlees van de botten en trek dit met 2 vorken uit elkaar.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en bak dit in een beetje eendenvet in een bakpan. Voeg de tijmblaadjes en het eendenvlees toe en bak dit nog even mee.
Giet de wijn en bouillon erbij en laat dit op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met lekker veel peper.
Schep dit dan in een ovenschaal en druk het goed aan. Lepel de aardappelpuree erop en bestrooi dit met het paneermeel.
Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot het pruttelt en de puree een mooi lichtbruin en krokant korstje heeft.
Hak de peterselieblaadjes en strooi dit over het gerecht. Zet de schaal op tafel en smullen maar.