Ouderwetse gestoofde sukadelappen. Soms kan je zomaar zin krijgen in een gerecht van vroeger zoals deze ouderwetse gestoofde sukadelappen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 6 dl runderbouillon
- 1 el mosterd
- 2 el tomatenpuree
- 2-3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 4 jeneverbessen
- 800 gr sukadelappen
- peper en zout
- 2 el bloem
- 4 el rode wijnazijn
- 40 gr roomboter
- 2 uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
Verwarm in een grote stoofpan de bouillon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen.
Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sukadelappen kort aan beiden kanten.
Doe dit eventueel in verschillende porties als al het vlees niet in de pan past.
Blus het vlees dan af met de wijnazijn en leg ze in de warme bouillon.
Bak in dezelfde bakpan de uien en knoflook glazig. Lepel ze dan bij het vlees in de bouillon.
Leg de deksel op de stoofpan en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur heel zachtjes stoven tot de sukadelappen gaar zijn.
Serveer de sukade met gekookte aardappelen en rode kool.