Ga terug
–+ servings
Ouderwetse gestoofde sukadelappen. Soms kan je zomaar zin krijgen in een gerecht van vroeger zoals deze ouderwetse gestoofde sukadelappen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 dl runderbouillon
  • 1 el mosterd
  • 2 el tomatenpuree
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 800 gr sukadelappen
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 4 el rode wijnazijn
  • 40 gr roomboter
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt

Instructies
 

  • Verwarm in een grote stoofpan de bouillon met de mosterd, tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen.
  • Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sukadelappen kort aan beiden kanten.
  • Doe dit eventueel in verschillende porties als al het vlees niet in de pan past.
  • Blus het vlees dan af met de wijnazijn en leg ze in de warme bouillon.
  • Bak in dezelfde bakpan de uien en knoflook glazig. Lepel ze dan bij het vlees in de bouillon.
  • Leg de deksel op de stoofpan en laat het vlees ongeveer 2,5 tot 3 uur heel zachtjes stoven tot de sukadelappen gaar zijn.
  • Serveer de sukade met gekookte aardappelen en rode kool.