Ga terug
+ servings
Orzotto met venkel en kipkarbonades. Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipkarbonades
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 grote venkel
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr orzo
  • 1 glas droge witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan.
  • Als de olie heet is bak dan de kipkarbonades aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een ovenplaat en bak de kip ongeveer 20 minuten in de oven gaar.
  • Snijd ondertussen de venkel in kleine blokjes (bewaar het groen voor later), snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Bak in dezelfde pan de venkel, lente-ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak dit nog even mee.
  • Giet de wijn erbij en laat dit inkoken. Schenk nu de helft van de bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Laat op middelhoog vuur koken tot de bouillon bijna geabsorbeerd is en schenk dan beetje bij beetje bouillon bij tot de orzo gaar en alle bouillon geabsorbeerd is (duurt ongeveer 10-12 minuten).
  • Zet het vuur uit, voeg de citroenrasp en -sap toe en roer dit erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Haal de kip uit de oven en leg dit op de orzotto in de pan. Hak het venkelgroen fijn en strooi dit over het gerecht. Zet de pan op tafel.