Ga terug
–+ personen
Orzotto met nduja en burrata. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klont roomboter
  • 200 gr orzo
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 150 gr aspergetips
  • 1 el nduja*
  • 1 bol burrata

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
  • Fruit dit aan in een (hapjes)pan in een klontje boter.
  • Voeg dan de orzo toe en bak dit even mee. Giet dan ongeveer 900 ml kokend water en een beetje zout erbij en breng aan de kook.
  • Zet het vuur dan lager en laat het koken tot de orzo gaar is. Roer wel af en toe. Als het te droog lijkt te worden, giet je er nog wat water bij.
  • Breek de harde onderkantjes van de asperges eraf en blancheer ze in kokend water. Giet dan af.
  • Meng op het laatst de Parmezaanse kaas en nduja door de orzo. Verdeel de orzotto over 2 diepe borden en leg de aspergepuntjes erop.
  • Breek de burrata doormidden en leg dit op de orzotto.