Ga terug
–+ personen
Orzotto met doperwten en daslookpesto. Deze voorjaarspasta is is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook.
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr orzo
  • 650 ml bouillon
  • 250 gr doperwten
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 5 el daslookpesto*

Instructies
 

  • Maak eerst de daslookpesto volgens bovenstaand recept*.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak hierin de lente-ui en knoflook in een paar minuten. Voeg de orzo toe en bak dit even mee.
  • Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de bouillon bijna geabsorbeerd is.
  • Voeg de doperwten toe en laat dit even meekoken tot de erwtjes warm zijn. Meng als laatste de daslookpesto erdoor.
  • Schep de orzotto op de borden en rasp er Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met nog wat kleine daslookblaadjes.