Orzotto met doperwten en daslookpesto. Deze voorjaarspasta is is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook.
Voorbereidingstijd 6 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 3 lente-uien
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 200 gr orzo
- 650 ml bouillon
- 250 gr doperwten
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 5 el daslookpesto*
Maak eerst de daslookpesto volgens bovenstaand recept*.
Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een (hapjes)pan op middelhoog vuur en bak hierin de lente-ui en knoflook in een paar minuten. Voeg de orzo toe en bak dit even mee.
Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de bouillon bijna geabsorbeerd is.
Voeg de doperwten toe en laat dit even meekoken tot de erwtjes warm zijn. Meng als laatste de daslookpesto erdoor.
Schep de orzotto op de borden en rasp er Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met nog wat kleine daslookblaadjes.