Orzotto met asperges en dillepesto. Ja ze zijn er weer, de asperges. Deze keer heb ik groene asperges gebruikt met orzo en verse dille.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 400 gr groene asperges
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 lenteuien
- 250 gr orzo
- 1 glas droge witte wijn
- 400 ml groentebouillon
- 2-3 el dillepesto*
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas
Maak eerst de dillepesto volgens recept*
Breed de harde onderkanten van de asperges en snijd ze in stukken.
Snijd de lenteuien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan met een beetje olijfolie. Voeg dan de orzo toe en bak dit even mee.
Blus het af met de witte wijn en laat dit verdampen voordat je de bouillon toevoegt.
Doe de aspergestukken erbij, breng aan de kook en laat dit op middelhoog vuur gaar koken in ongeveer 12-14 minuten.
Als de orzo gaar en het vocht geabsorbeerd is, meng dan een paar eetlepels pesto erdoor (niet te veel, dille kan erg overheersen!).
Breng de orzo op smaak met peper en zout en schep het op de borden. Rasp of schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over.