Orzotto Cacio e Pepe. Ik heb deze Italiaanse klassieker gemaakt met orzo pasta. Het is een simpel maar oh zo lekker gerecht, wat je echt eens moet proberen!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
- 500 ml kippenbouillon
- 250 gr orzo
- 2 el roomboter
- 65 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el szechuan peperkorrels
Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook en voeg de orzo toe. Roer wel af en toe.
Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 12-15 minuten).
De pasta moet het meeste vocht geabsorbeerd hebben en het moet een romig geheel zijn.
Zet het vuur dan laag en voeg de roomboter en geraspte kaas toe. Meng dit door de orzo. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan nog wat water toe.
Vijzel de peperkorrels fijn en doe dit als laatste bij de pasta.
Proef of de pasta voldoende op smaak is, voeg anders nog water zout of peper toe.
Serveer direct en smullen maar!