Ga terug
–+ servings
Orzotto Cacio e Pepe. Ik heb deze Italiaanse klassieker gemaakt met orzo pasta. Het is een simpel maar oh zo lekker gerecht, wat je echt eens moet proberen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 gr orzo
  • 2 el roomboter
  • 65 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el szechuan peperkorrels

Instructies
 

  • Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook en voeg de orzo toe. Roer wel af en toe.
  • Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 12-15 minuten).
  • De pasta moet het meeste vocht geabsorbeerd hebben en het moet een romig geheel zijn.
  • Zet het vuur dan laag en voeg de roomboter en geraspte kaas toe. Meng dit door de orzo. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan nog wat water toe.
  • Vijzel de peperkorrels fijn en doe dit als laatste bij de pasta.
  • Proef of de pasta voldoende op smaak is, voeg anders nog water zout of peper toe.
  • Serveer direct en smullen maar!