Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips. Een simpele pastasalade, maar oh zo feestelijk en lekker. En daarbij ook nog snel te bereiden, dit wil je!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 400 gr orzo
- 200 gr aspergetips
- 3 lente-uien
- 1 komkommer
- 250 gr gerookte zalm
- 1 bosje bieslook
Dressing
- 125 gr sour cream
- 1 el olijfolie
- 1 tl mierikswortel
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen, rasp en sap
- peper en zout
Dressing: meng in een grote kom de sour cream met de olijfolie, mierikswortel, geraspte knoflook en rasp en sap van de halve citroen. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Kook de orzo volgens de aanwijzing op de verpakking.
Breek ondertussen de harde uiteinden van de aspergetips en snijd ze doormidden.
Voeg de laatste twee minuten van de kooktijd de aspergetips bij de orzo en kook dit even mee. Giet alles af en spoel het af met koud water.
Doe de afgekoelde orzo en aspergetips in de kom met de dressing en met dit met elkaar.
Snijd de lente-uien in dunne ringen, de komkommer in kleine blokjes, de gerookte zalm in dunne repen en meng dit door de orzo.
Proef of de salade voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
De salade is het lekkerst op kamertemperatuur.