PPilaf of Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten en bestaat meestal uit rijst met kruiden, groenten en vlees. Orzo Pilaf is heerlijk
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Salades
Keuken Midden Oosten
- 400 gr kipdijfilets
- 1 ui
- 500 gr wortelen
- 750 ml kippenbouillon
- ¼ tl saffraan
- 300 gr orzo
- olijfolie
- ¼ tl kardemom
- ½ tl komijnpoeder
- peper en zout
- ½ sinaasappel
- 50 gr cranberries
- 50 gr pistachenoten
- 4 takken verse munt
- 4 takken koriander
Snijd de kipdijfilets in blokjes en snipper de ui. Schrap de wortelen en snijd ze in stukken.
Rasp de sinaasappel, hak de pistachenoten, muntblaadjes en korianderblaadjes grof.
Breng de bouillon met de saffraan aan de kook in een pan. Kook hierin de wortelen in ongeveer 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Voeg dan de orzo toe en kook deze met de wortelen tot alles gaar is, giet dan af.
Bak in een wok op hoog in een scheut olijfolie de kippenstukjes goudbruin. Voeg dan de ui, kardemom-, komijnpoeder, peper en zout toe en bak dit nog even mee.
Doe de wortel, orzo, cranberries, pistachenoten en sinaasappelrasp erbij en roer alles goed door. Pers ondertussen de halve sinaasappel uit.
Meng het sinaasappelsap er doorheen en voeg als laatste de muntblaadjes en koriander doe.