Dit recept voor orzo in een romige kruidensaus is een eenvoudig gerecht of bijgerecht met bladgroenten, pasta en spekjes in één!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
- 200 gr orzo
- 400 gr snijbiet
- 100 gr magere spekreepjes
- olijfolie
- 1 snufje chilivlokken
- 90 gr verse kruidenkaas
- 20 gr zadenmix
Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht.
Spoel de snijbiet goed schoon in koud water en laat dan goed uitlekken. Snijd eerst de steeltjes fijn en snijd daarna het blad grof. Houdt dit apart.
Bak de spekreepjes krokant in een grote (hapjes)pan in een eetlepel olijfolie.
Voet de chilivlokken en de snijbietsteeltjes toe en bak dit een minuutje mee.
Voeg nu het blad toe aan de pan en bak ze een minuut, of tot ze zacht beginnen te worden.
Meng de kruidenkaas erdoor en als dit gesmolten, is kan de gekookte orzo erbij.
Lijkt de saus te dik, meng er dan wat pastakookvocht door. Breng op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
Serveer eventueel met wat zadenmix of pijnboompitjes.