Ga terug
+ servings
Dit recept voor orzo in een romige kruidensaus is een eenvoudig gerecht of bijgerecht met bladgroenten, pasta en spekjes in één!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr orzo
  • 400 gr snijbiet
  • 100 gr magere spekreepjes
  • olijfolie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 90 gr verse kruidenkaas
  • 20 gr zadenmix

Instructies
 

  • Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht.
  • Spoel de snijbiet goed schoon in koud water en laat dan goed uitlekken. Snijd eerst de steeltjes fijn en snijd daarna het blad grof. Houdt dit apart.
  • Bak de spekreepjes krokant in een grote (hapjes)pan in een eetlepel olijfolie.
  • Voet de chilivlokken en de snijbietsteeltjes toe en bak dit een minuutje mee.
  • Voeg nu het blad toe aan de pan en bak ze een minuut, of tot ze zacht beginnen te worden.
  • Meng de kruidenkaas erdoor en als dit gesmolten, is kan de gekookte orzo erbij.
  • Lijkt de saus te dik, meng er dan wat pastakookvocht door. Breng op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
  • Serveer eventueel met wat zadenmix of pijnboompitjes.