Ga terug
+ servings
Makkelijk te maken, weinig afwas en perfect voor drukke dagen of het hele gezin.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr kip*
  • 2 el fajita-kruiden**
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gr orzo

Topping

  • 4 el zure room
  • 2 lente-uien
  • 6 takken koriander
  • 1 avocado

Instructies
 

  • Bestrooi de kip met 1 eetlepel fajita-kruiden, peper en zout.
  • Snipper de ui, snijd de paprika’s in dunne repen of blokjes, snijd de tomaatjes doormidden en hak de knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de olie goed heet is, de kip toe en bak deze, onder voortdurend roeren, ongeveer 5 tot 6 minuten tot hij bruin is. Leg de kip op een bord en zet apart.
  • Zet het vuur lager en voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de koekenpan.
  • Voeg als de olie heet is de uien, paprika's, tomaatjes en 1 eetlepel fajita-kruiden. Bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en roer tot het geheel geurig is en goed gemengd, ongeveer 30 seconden.
  • Voeg in dezelfde pan de tomatenpuree, bouillon en orzo toe. Roer tot alles goed gemengd is en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en kook 10-15 minuten tot de orzo gaar is en het vocht grotendeels is opgenomen.
  • Schep de orzo op de borden en lepel er zure room op. Garneer met fijngesneden lente-uitjes, koriander en blokjes avocado.