Orzo met garnalen en asperges. Een heel makkelijk te maken gerecht maar oh zo lekker. Deze salade kan je warm of koud eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Salades, Vis
Keuken Italiaans
- 400 gr orzo pasta
- 300 gr gekookte garnalen
- 500 gr asperges
Dressing
- 50 ml olijfolie
- 1/2 citroen, rasp en sap
- 5 takken dille
- 1 el Dijon mosterd
- peper en zout
Kook de orzo gaar in ongeveer 7 minuten een pan met ruim water en zout.
Als het water kookt, voeg dan de asperge stukken toe en kook dit mee in hetzelfde water.
Voeg de laatste minuut de garnalen toe en kook die ook mee.
Giet dan alles af en laat goed uitlekken.
Maak ondertussen de dressing: voeg de olie, citroenrasp en sap, fijngehakte dille, mosterd, peper en zout in de pan.
Voeg de orzo, asperges en garnalen toe en meng dit door de dressing. Proef of het voldoende op smaak is, voeg eventueel nog meer smaakmakers van de dressing toe.
Serveer warm, lauwwarm of koud en garneer met nog wat dille.