Oranje studentenhaver chocoladereep. Ik vond deze prachtige oranje chocolade op internet en wist meteen wat ik ermee wilde maken. Leuke reep voor Koningsdag
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Nagerechten, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 250 gr chocolade druppels sinaasappel
- 30 gr studentenhaver
Bekleed een cakevorm of bakblik met bakpapier.
Doe de helft van de chocoladedruppels in een glazen kom en zet deze op een pannetje met een bodem kokend water. Laat de chocolade smelten.
Als de chocolade gesmolten is, zet je de kom op het aanrecht en doe je de andere helft van de chocolade druppels erbij. Meng dit voorzichtig door de gesmolten chocolade.
Als alle chocolade gesmolten is, giet je het in de cakevorm. Verdeel de studentenhaver op de warme chocolade. Laat dan afkoelen en zet dan in de koelkast om uit te harden.
Breek of snijd de chocolade voor het serveren in stukken. Als je niet alles opeet (maar ik denk dat dit wel gaat gebeuren, haha), zet de rest dan weer in de koelkast.