Oranje noedels met wortel. Ik heb een heerlijke, supersimpel en snel te maken vegetarische recept voor jullie. Vooral lekker licht na de feestdagen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 300 ml wortelsap
- 1 limoen
- 1 knoflookteentje
- 1 tl geraspte gember
- Zout
- 1 winterpeen
- 250 gr glasnoedels
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus*
- 2 el sojasaus
- ½ tl chili knoflooksaus
- 2 el furikake**
Doe het wortelsap in een grote kookpan. Voeg daar het sap van de limoen, geraspte knoflook, geraspte gember en een halve theelepel zout toe. Breng aan de kook.
Schil de wortel en snijd deze dan in dunne slierten met een spiralizer.
Als het wortelsap kookt doe je de wortelslierten en glasnoedels erin en laat dit op laag vuur ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken.
Giet dan af en doe de noedels en wortel dan weer terug in de pan. Meng nu de sesamolie, vissaus, sojasaus en chili knoflooksaus erdoor.
Schep het in twee diepe borden en garneer met de furikake.