Ga terug
+ servings
Oranje noedels met wortel. Ik heb een heerlijke, supersimpel en snel te maken vegetarische recept voor jullie. Vooral lekker licht na de feestdagen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 ml wortelsap
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl geraspte gember
  • Zout
  • 1 winterpeen
  • 250 gr glasnoedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus*
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl chili knoflooksaus
  • 2 el furikake**

Instructies
 

  • Doe het wortelsap in een grote kookpan. Voeg daar het sap van de limoen, geraspte knoflook, geraspte gember en een halve theelepel zout toe. Breng aan de kook.
  • Schil de wortel en snijd deze dan in dunne slierten met een spiralizer.
  • Als het wortelsap kookt doe je de wortelslierten en glasnoedels erin en laat dit op laag vuur ongeveer 3-4 minuten zachtjes koken.
  • Giet dan af en doe de noedels en wortel dan weer terug in de pan. Meng nu de sesamolie, vissaus, sojasaus en chili knoflooksaus erdoor.
  • Schep het in twee diepe borden en garneer met de furikake.