Open Lasagne met paddenstoelen en Roquefortsaus. Deze lasagne is heel makkelijk te maken, koop zoveel mogelijk soorten paddenstoelen ervoor.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 6 verse lasagnevellen
- olijfolie
- 400 gr paddenstoelen*
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 25 gr noten
- 75 ml slagroom
- 75 gr Roquefort
- peper en zout
- verse oregano
- Parmezaanse kaas, geraspt
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes, rits de tijmblaadjes van de steeltjes en hak de noten grof.
Breng een grote pan met water en zout naar smaak aan de kook en kook de lasagnevellen in een paar minuten gaar.
Roer af en toe door het water om te voorkomen dat de bladeren aan elkaar gaan plakken.
Leg ze in een vergiet met tussen elk gekookt blad een stukje bakpapier en houd ze boven een pan met heet water warm.
Breng voor de saus de room aan de kook en laat de blauwe kaas hierin smelten. Breng op smaak met peper.
Bak in een grote wok in een scheutje olijfolie de paddenstoelen goudbruin en gaar en voeg na een paar minuten de knoflook, tijm, peper en zout toe, bak dit nog even mee.
Verdeel de saus over de voorverwarmde borden, leg hier een vel lasagne op.
Leg er een portie paddenstoelen op en leg hierop weer een vel gekookte lasagne.
Lepel hierop weer wat paddenstoelen, daarop het laatste vel lasagne en als laatste top je het af met de rest van de paddenstoelen en de gehakte noten.