Oost-Indische kers kruidenboter. Oost-Indische kers zijn een van de mooiste eetbare bloemen om te planten. Maak er eens deze heerlijke gekruide boter van.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
- 1 pakje roomboter
- 1 flinke bos Oost-Indische kers
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat deze goed zacht is.
Spoel de blaadjes en bloemen af met water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder de bloemblaadjes uit de knoppen en hak dit met de blaadjes grof.
Doe de zachte boter in de mengkom en pers de tenen knoflook erboven uit en roer de blaadjes en bloemen door de boter.
Tot slot maak je de boter op smaak met flink wat peper en zout.
Nu kan je de boter op de huishoudfolie leggen (verdeeld in 2 of meer porties), er rolletjes van maken. Leg 1 rol in de koelkast voor direct gebruik en vries de rest in.