Ga terug
Oost-Indische kers kruidenboter. Oost-Indische kers zijn een van de mooiste eetbare bloemen om te planten. Maak er eens deze heerlijke gekruide boter van.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

  • 1 pakje roomboter
  • 1 flinke bos Oost-Indische kers
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat deze goed zacht is.
  • Spoel de blaadjes en bloemen af met water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwijder de bloemblaadjes uit de knoppen en hak dit met de blaadjes grof.
  • Doe de zachte boter in de mengkom en pers de tenen knoflook erboven uit en roer de blaadjes en bloemen door de boter.
  • Tot slot maak je de boter op smaak met flink wat peper en zout.
  • Nu kan je de boter op de huishoudfolie leggen (verdeeld in 2 of meer porties), er rolletjes van maken. Leg 1 rol in de koelkast voor direct gebruik en vries de rest in.