Ga terug
–+ servings
Ontbijttaartje van kwark met mango. Ik vind het leuk om elke morgen te varieren met ontbijt. Vandaag staat een verantwoord taartje op tafel.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 45 gr granola
  • 50 gr zachte dadels zonder pit

Kwark

  • 350 ml magere kwark kokos
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 mango

Topping

  • 2 passievruchten

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet dan een steekring op een folie.
  • Omwikkel de steekringen strak met het plastic, maar laat de bovenkant open. Week de gelatineblaadjes in een pannetje met 3 eetlepels koud water.
  • Hak de dadels samen met de granola in je keukenmachine en fijn. Verdeel het mengsel over de steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in stukken. Hak het fijn in de keukenmachine en meng het dan door de kwark.
  • Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door de kwark met mango.
  • Lepel de kwark in de steekringen op de granola bodem en zet ze de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende morgen druk je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel dit over het taartje.