Ontbijttaartje van kwark met mango. Ik vind het leuk om elke morgen te varieren met ontbijt. Vandaag staat een verantwoord taartje op tafel.
Voorbereidingstijd 9 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 4 uur uur 10 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Bodem
- 45 gr granola
- 50 gr zachte dadels zonder pit
Kwark
- 350 ml magere kwark kokos
- 2 gelatineblaadjes
- 1 mango
Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet dan een steekring op een folie.
Omwikkel de steekringen strak met het plastic, maar laat de bovenkant open. Week de gelatineblaadjes in een pannetje met 3 eetlepels koud water.
Hak de dadels samen met de granola in je keukenmachine en fijn. Verdeel het mengsel over de steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in stukken. Hak het fijn in de keukenmachine en meng het dan door de kwark.
Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door de kwark met mango.
Lepel de kwark in de steekringen op de granola bodem en zet ze de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
De volgende morgen druk je de taartjes voorzichtig uit de vormpjes.
Snijd de passievruchten doormidden en lepel dit over het taartje.