Ga terug
+ personen
Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocreme. Dit omeletrolletjes zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook als borrelhapje doen ze het goed.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Lunch, Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote eieren
  • 4 takken dille
  • 1 scheutje melk
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 2 el verse roomkaas
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 handvol rucola sla
  • 100 gr gerookte zalm

Instructies
 

  • Haal de zachte dilleblaadjes van de stengels en hak deze fijn.
  • Klop de eieren luchtig met de melk, gehakte dille en peper en zout.
  • Verhit een grote koekenpan (of pannenkoekenpan of 2 bakpannen) met 2 eetlepels olie en bak hierin een dunne omelet of twee omeletten. Leg de omelet(ten) op een bord om af te koelen.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en prak dit fijn in een schaal. Meng de roomkaas en citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  • Verdeel de avocadocrème over de omelet(ten) en strijk glad. Verdeel de rucola hierop en leg hierop de plakjes zalm. Rol de omelet(ten) strak op en verpak ze in huishoudfolie.
  • Laat dit minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Haal ze dan uit de koelkast, verwijder het folie en snijd de omelet in rolletjes. Steek in elk rolletje een cocktailprikker en serveer direct.