Omelet met koolraap en chorizo. Het zoete van de koolraap gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo. Deze omelet is lekker als lunch of diner.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands, Spaans
- ½ koolraap
- 75 gr chorizo
- ½ bosje bieslook
- 1 el roomboter
- 4 eieren
- 2 el room
- zout en peper
Schil de koolraap en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de chorizo ook in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Kook de koolraapblokjes in een pan met water en zout tot ze beetgaar zijn. Giet ze dan af.
Verwarm een antiaanbakpan met een klontje boter en bak hierin de chorizo met de koolraapblokjes even aan.
Klop de eieren met een kleine beetje peper, zout en 2 eetlepels room.
Giet het mengsel over de chorizo en koolraap en spreid het goed in de pan.
Laat de omelet garen met deksel op de pan en op laag vuur tot ook de bovenkant stolt.
Serveer op een groot bord en bestrooi met bieslook.