Oesters met Champagne sabayon. Ben je gek op oesters, probeer dan eens deze heerlijke feestelijke oesters met een sabayon gemaakt van Champagne.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
- 12 oesters
- 60 ml Champagne
- 1 eidooier (L)
- 2 takjes tijm
- peper en zout
Open eerst alle oesters*.
Doe de Champagne en de eidooier in een glazen kom**. Zet deze kom op een pan met water dat tegen de kook aan zit.
Klop het mengsel ongeveer 5 minuten op tot het lekker luchtig en verdubbeld is in hoeveelheid. Haal de schaal dan van de pan af.
Breng het op smaak met tijmblaadjes, peper en zout.
Zet ondertussen de grill aan in je oven.
Leg de open oesters op een bakplaat (of muffinbakvorm) en lepel de sabayon op de oesters.
Schuif ze onder de grill en laat een paar minuten grillen tot de sabayon goudbruin is.
Garneer ze met een takje tijm. Serveer direct.