Oesters met 4 verschillende dressings. Oesters, ik ben er gek op en meestal eet ik ze puur natuur. Nu heb ik ze met verschillende zalige dressings gemaakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 takken dille
- 1 tl kleine kappertjes
- 2 el appelciderazijn
- 1 sjalotje
- 4 el sherryazijn
- peper
- 1 mini komkommer
- 2 el gin
- 2 el tonic
- peper
- 1 lente-ui
- 1 cm rode peper
- ½ tl geraspte gember
- 4 el sojasaus
- 2 el rijstwijnazijn
- 4 druppels sesamolie
Dilledressing: hak de dille en kappertjes fijn en meng dit door de appelciderazijn.
Sherryazijn dressing: snijd het sjalotje heel fijn en meng dit door de sherryazijn of rodewijnazijn. Draai er nog wat peper boven.
Gin en tonic dressing: schil het komkommertje, snijd het in de lengte doormidden en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het dan in hele kleine blokjes en meng het met de gin en tonic.
Aziatische dressing: snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de rode peper fijn. Meng dit samen met de gember door de rest van de ingrediënten.
Open alle oesters* en leg ze op een grote schaal welke eventueel voorzien is van crushed ijs of zeezout.
Serveer de dressings apart in schaaltjes erbij zodat iedereen zelf een dressing kan uitkiezen.